Baftaer i monokrom_ kind og hvid dominerer mode på den røde løber

Når det kommer til modes klassiske farvekombinationer, er der ikke meget bedre finish kind og hvid, hvilket leder tankerne hen på referencer fra Coco Chanel til Audrey Hepburn. Og det er den gennemprøvede formel, som stjernerne på Baftas bar ved prisuddelingen søndag aften. Den røde løber var et hav af monokrom.

Hvis dette er det ultimative inden for “sikre par hænder” aftendressing, var der afvigelser. Nogle stjerner kombinerede forskellige stykker – på en måde, der føltes lidt mere som “det virkelige liv” påklædning. Prinsessen af ​​Wales bar en flydende hvid kjole kombineret med lange sorte handsker, mens Julianne Moore havde en Saint Laurent-søjlesort kjole med en fluffy hvid marabou-frakke. Jamie Lee Curtis bar et outfit, der ville fungere lige så godt uden for den røde løber – en hvid satin nederdel og kind jakke.

Julianne Moore bar en Saint Laurent-søjlesort kjole med en fluffy hvid marabou-frakke. Foto: Ian West/PA

Andre stjerner kombinerede denne klassiske farvekombination med mere moderne modetrends. Hayley Atwell bar en hvid prime og kind nederdel, med en flig af mellemgulv synlig mellem de to. Modedesigner Vera Wang bar en simpel kind crop prime below en lang hvid asymmetrisk kjole. Hun monterede den på en meget modeindustriel måde, og tilføjede solbriller og en jakke, der trak på skuldrene. Glass Onion-stjernen Jessica Henwick bar også en crop prime, tilføjet en lang kind nederdel og matchende blazer. De fleste mænd indordnede sig selvfølgelig også efter denne development, blot ved at bære deres sorte smokinger med hvide skjorter.

Der var nogle sjove eksempler på, at man ikke helt holdt sig til manuskriptet. Kostumedesigner Sandy Powell, en kvinde, der altid skubber til traditioner på den røde løber, bar et kind jakkesæt med en hvid skjorte med bukser, der havde en zigzag-form. Nicole Coughlan, af Bridgerton-berømmelse, lignede en stjerne fra midten af ​​århundredet i en smuk hvid kjole med sorte blomster og koboltblå accenter.

Jamie Lee Curtis bar et outfit, der ville fungere lige så godt uden for den røde løber – en kombination af en hvid satin-nederdel og kind jakke. Foto: Peter Nicholls/Reuters

Helsort var også populært. Cate Blanchett og Yvonne Orji bar lange sorte kjoler med hvide accenter (perler til Blanchett, sko til Orji). Der var også noget af en goth-følelse – Munroe Bergdorf bar lag af sorte blonder, og Carey Mulligan var i en enkel lang kind Dior-kjole. Gwendoline Christies sorte niveauer ville være blevet godkendt af kosteren i hendes seneste Netflix-serie, onsdag.

Hvis helt kind er klassisk med mørke tendenser, har det også en indflydelse at bære helt hvidt. Emma Thompson bar hvid fra prime til tå, inklusive en hvid frakke af den bæredygtige designer Laura Pitharas, med sneakers. Lily James og Naomi Ackie havde hvide kjoler, med en lidt “sci-fi” følelse – Ackies kjole, med steel peplum, var et højdepunkt.

Emma Thompson afveg fra den fremherskende development ved at bære hvid fra prime til tå, inklusive en hvid frakke af den bæredygtige designer Laura Pitharas. Foto: Matt Baron/BEI/Rex/Shutterstock

Ud over monokrom var sci-fi-følelsen noget af en mikrotrend. Anna Taylor-Pleasure bar en futuristisk hættekjole, mens Cynthia Erivos kobberkjole med asymmetrisk halsudskæring lignede noget fra en anden planet, ligesom Florence Pughs orange tyldesign og Sheila Atims sølv “folie”-kjole med matchende handsker.

Sheila Atim bragte en sci-fi-følelse til sagen i sin sølv ‘folie’ kjole med matchende handsker. Foto: Anthony Harvey/Rex/Shutterstock

Hvis kind og hvid dominerede, havde lilla – ikke typisk en rød løber-farve – noget af et øjeblik. Viola Davis bar et Stella McCartney-design i ametyst, mens Angela Bassett og Aimee Lou Wooden gik efter den lysere violette nuance, som for tiden er elsket af mode. Jodie Taylor-Smith imponerede på en måde, som klassisk kind og hvid aldrig kunne håbe på – hun bar en kjole lavet af lilla marabou-fjer, matchet med make-up i samme nuance.