Bruttoindtægtsskatteregningen snubler over første hurdle i udvalget

Robert Nott, Santa Fe New Mexican

Et lovforslag favoriseret af guvernør Michelle Lujan Grisham, der ville skære i statens bruttoindtægtsskat til fordel for New Mexicos små virksomheder, er blevet sendt tilbage til tegnebrættet.

Medlemmer af Home Taxation and Income Committee stemte enstemmigt for midlertidigt at fremsætte Home Invoice 367, som ville sænke statens bruttoindtægtsskattesats yderligere en kvart procent – fra 5% til 4,625% – og skabe et fradrag for en række tjenester, små virksomheder udlicitere til andre leverandører, såsom regnskab, juridisk og lønarbejde.

Lovforslaget, som blev indført af rep. Jason Harper, R-Rio Rancho, var en prioritet for Lujan Grisham, som for blot en uge siden annoncerede sin plan om at reducere bruttoindtægtsskatten igen i år.

Sidste år reducerede staten det med ⅛-cent, selvom dette fald først træder i kraft den 1. juli.

Siden lovforslaget blev fremsat, har kommunerne samlet styrker imod det, selvom de første reaktioner i første omgang var blevet afdæmpet. Males i fredags foreslog udvalgsmedlemmer, at Harper ændrede lovforslaget i lyset af modstand fra omkring 20 repræsentanter, lobbyister og borgmestre fra en række byer, der mødte op i kraft.

Deres lidenskabelige bønner om at stoppe lovforslaget taler om det komplicerede spørgsmål om at finde måder at skære skatter på for at hjælpe virksomheder uden at skade de samfund, hvor virksomhederne opererer.

HB 367 ville give “et kæmpe slag” til statens største by, sagde Sanjay Bhakta, finansdirektør for byen Albuquerque. Han skønnede, at byen ville blive ramt af 37 millioner {dollars} – et beløb, han sagde, svarede til lønnen til 350 politibetjente.

Han var ikke den eneste, der satte lovforslagets indvirkning i menneskelige termer.

Hobbs borgmester Sam Cobb fortalte udvalgsmedlemmerne, at små byer vil se sig nødsaget til at skære ned på tjenesterne på grund af det økonomiske slag, regningen vil give.

Disse samfund, sagde han, er ved at blive “plakatbørn af uventede konsekvenser af Home Invoice 367.”

Han sagde, at han anslår, at Hobbs vil miste et sted mellem $750.000 og $1,4 millioner i bruttoindtægter i skatteindtægter – penge, som byen i det sydøstlige New Mexico skal betale politibetjente og brandmænd.

J.D. Bullington, en lobbyist for byen Santa Fe, sagde, at byen forventer en økonomisk indvirkning på omkring 5 millioner {dollars}, hvis lovforslaget bliver lov. Han sagde, at der “ikke er plads til fejl” med hensyn til, hvordan lovgivningen økonomisk vil påvirke små samfund.

Lovforslagets finanspolitiske konsekvensrapport anslår et samlet tab på $70 millioner for alle byer og amter i staten tilsammen.

“Dette niveau af indtægtstab vil alvorligt underminere lokal indtægtsstabilitet, hvilket påvirker byernes evne til at levere væsentlige bytjenester, offentlig sikkerhed og lønstigninger blandt de ansatte,” siger rapporten.

Initiativet kan også “negativt påvirke dækningsgraden for kommunal gældsservice, hvilket igen påvirker kommunale obligationsvurderinger,” siger rapporten.

Harper fortalte udvalgsmedlemmer, at Albuquerque sandsynligvis ville blive mest berørt af lovforslaget, males sagde, at indvirkningen på nogle mindre samfund kunne være “nul.”

Han sagde, at HB 367 vil gavne små virksomheder, der bliver beskattet individuelt for hver kontraktservice, de udfører i det, der er kendt som “pyramidering.”

Disse pyramiderende bruttoindtægter skatteudbetalinger forstærkes over tid og er inkorporeret i den endelige pris på produktet, der opkræves til forbrugeren. Små virksomheder er mere tilbøjelige til at betale disse ekstra skatter, fordi de skal udlicitere tjenester, i modsætning til større virksomheder, som kan have disse tjenester internt, sagde Harper.

Lovforslaget ville eliminere behovet for at betale bruttoindtægtsskat på kontrakteret regnskab, teknik, økonomistyring, informationsteknologi, menneskelige ressourcer og juridiske tjenester samt midlertidig ansættelse.

Reaktionen fra udvalget på lovforslaget var lunken.

Nogle satte spørgsmålstegn ved den finanspolitiske konsekvensrapports konsekvensestimater. Andre foreslog, at Harper blev ved med at arbejde på lovforslaget i midlertidige lovgivende udvalg inden næste års lovgivende session.

“Pyramiding kan være meget svært at vurdere,” sagde rep. Christine Chandler, D-Los Alamos.

Rep. Jim Townsend, R-Artesia, fortalte Harper, at den suggestions, han fik fra modstandere og hans vælgere, var nok til at få ham til at indse, at lovforslaget skal arbejdes.

“Har du et trick i ærmet?” spurgte han Harper og tegnede latter.

“Der er flere methods i ærmet,” svarede Harper.

Harper accepterede beslutningen om midlertidigt at fremsætte lovforslaget for at give ham tid til at omarbejde forslaget. Efter høringen sagde han i et interview, at alle individuelle skatteregninger, inklusive HB 367, sandsynligvis vil blive fremlagt og samlet i en omnibus-skatteforanstaltning.

Chandler sagde underneath mødet, at enhver indsats for at sætte bruttoindtægterne skattefradragslovgivning ind i en større skatteregning vil blive omhyggeligt undersøgt.

Forfatter Santa Fe New Mexican