I New York Vogue Week er tøj en linse i USAs prioriteter – The Washington Put up

nion

Lyt Kommenter denne historie Kommenter Gaveartikel Del

Beneath sidste uges State of the Union-tale fandt jeg min opmærksomhed afledt af en mærkelig detalje. Det var ikke noget politisk forslag fra præsident Biden eller alarmerende statistik om fentanyl. Hvad jeg ikke kunne lade være med at tænke på, mens kameraerne panorerede huset, var senator Kyrsten Sinemas citrongule kjole med sit næsten tætte snit og gigantiske sommerfugleærmer.

Hvorfor så lyst? Hvorfor de ærmer? Kan nogen, der sidder bag hende, se? Hvorfor bære det … i aften?

Tøj har trods alt mening. Sinema prøvede at sige noget – males hvad?

I D.C. er mode sjældent det første, nogen tænker på, som det dårligt skræddersyede jakkesæt, der er så almindeligt i vores magthaller, vidner om. Andre steder er man canine nøje opmærksom.

Som det skete, blot et par dage efter, at præsidenten skitserede sine prioriteter i den politiske Capitol, satte New York Vogue Week sig for at gøre det samme i vores kulturelle. Jeg tog dertil for at spørge denne sæsons deltagere – designere, modeller, fotografer, avenue style-stjerner – hvad mode har at sige om vores nuværende øjeblik.

Reklame

Claude Shannon, MIT-professoren kendt som informationsteoriens fader, skelnede mellem knowledge og data. Knowledge er normative – de begivenheder, vi forventer. Data skabes imidlertid, når en begivenhed afviger fra normen – overraskelsen har betydning.

Følg Christine Embas meninger Følg

Et hav af blå og grå dragter er normalt. En kanariegul kjole er en overraskelse.

Den amerikanske modeindustri på 350 milliarder {dollars} skaber en af ​​landets stærkeste eksportvarer: Levi’s er blød magt, cowboyhatten et internationalt anerkendt image. Teorier florerer om, hvorvidt hemline-længder eller læbestiftfarver afspejler den nationale stemning – eller faktisk kan forudsige det.

“I disse dage er din pengepung politisk. Hvor mange penge du har er politisk. Så det, du køber, siger noget,” fortalte modefotograf og filmskaber Nigel Barker til mig.

Reklame

Han bemærkede, at de seneste sæsoner har været præget af tøj, der kan kaldes “kedeligt.” “Males det virker forkert,” sagde han, “på et tidspunkt, hvor det meste af verden er påvirket af Ukraine-krigen på den ene eller anden måde, og vi kommer ud af en pandemi, og vi er måske i en recession, at vise ting, der er uden for folk rækkevidde og fantasi. Du skal appellere til tidsånden.”

Ydermere er udsmykning altid blevet brugt til at fremsætte udtalelser, som ellers slet ikke ville blive sagt, til at proklamere troskab, til at kritisere normen, til at lave sjov eller fremkalde vrede.

Igen og igen fortalte folks mig, hvordan mode er en identitetsmarkør – især i et klima, hvor mange identiteter føler sig nyligt truet.

“Jeg tror ikke, du kan fjerne dig selv fra det, du står for,” sagde Phillip Lim, hvis prisvindende mærke sponsorerede et modeugeshow i et galleri i udkanten af ​​Chinatown. “For mig at eksistere som et asiatisk-amerikansk-ledet model er politik i sig selv. At få succes som en uafhængig designer, males også en af ​​AAPI arv, er det den ultimative kind for protest.”

Sagde designeren Terry Singh: “Jeg har en lille pige, og jeg laver tøj til mig selv og versioner til hende – for når vi går ud, sagde hun: ‘Jeg vil have det på, du har på’.”

Hans slående kollektion kombinerer traditionelle vestlige jakkesæt med den indiske dhoti. Skørterne, smukt plisserede og skræddersyede, udfordrer faste definitioner af maskulinitet.

Reklame

“Der er noget ved forbindelsen mellem en far og en datter,” sagde han. “Vi er ét, og vi er forenet, uanset hvor vi går. Vi er udviklingen af ​​alt, hvad der kom før os, smerten og kampen, som hver familie før os gik igennem for at få os hertil. Jeg vil gerne klæde dig på til det, for det, de har arbejdet for.”

Der vil altid være dem, der insisterer på, at mode ikke betyder noget, at tøj er overfladisk, og dem, der bekymrer sig om det, er fjollet eller snobbet. Males i det tøj, vi har på, måden vi laver vores hår på, vores make-up eller tilbehør, formidler vi alle noget om, hvem vi er – og hvad vi tænker.

Mode taler. Og det er klogt at lytte.

GiftOutline gaveartikel