Tiger Woods får noget momentum med weekend 67 på Riviera

Rahm kunne høre jubelen fra hele Riviera, lyden, der typisk forbindes med nogen, der laver en opladning. Bortset fra, at de kom fra den modsatte facet af banen, der havde spillere for langt væk fra føringen. Hvad de mente var ikke nær så mystisk med hensyn til, hvem de tilhørte.

“Du er fuldstændig klar over, hvor Tiger er overalt,” sagde Rahm efter sit eget mesterværk lørdag i Genesis Invitational, en 6-under 65 for en tre-skuds føring.

Woods bliver jublet vildt, naked han går til tee, selvom denne gang var hans golf kilden. Han havde en 67’er, der ikke tillod ham at tage noget terræn – faktisk faldt han endnu et skud bagud og var 12 tilbage på vej ind i søndagen.

“I dag var bedre,” sagde Woods. “Jeg følte, at jeg lavede nogle high quality justeringer med mit placing, og det var det, der holdt mig tilbage i går. Jeg har kørt det godt de sidste tre dage, mit jernspil var godt. Og de faste forhold, jeg kan lide, det er venligt af lige til højrebenet med jernspil. Ville naked ønske, jeg kunne have puttet en lille smule bedre i går.”

Det der skilte sig ud var dagen. Det var hans bedste rating på en lørdag i en officiel begivenhed siden efteråret 2019.

Det er en lille stikprøvestørrelse for at være sikker – 12 turneringer siden han vandt Zozo Championship i Japan i 2019 – males hans ben er et større drawback finish hvordan han svinger klubben.

Woods knuste knogler i sit højre ben og ankel efter en bilulykke i Los Angeles for to år siden. Han vendte tilbage 14 måneder senere for at spille i Masters og klarede cuttet, en bemærkelsesværdig bedrift. Og så i weekenden haltede han sig vej til et par 78’ere.

En måned senere ved Southern Hills til PGA Championship klarede han igen cuttet med noget blændende spil ned advert strækningen fredag. Males vinden skiftede, en koldfront ankom til Tulsa, Oklahoma, og han skød 79 og trak sig tilbage.

Woods klarede snittet på tallet på Riviera og startede på de bagerste ni. Han åbnede med et 15-fods birdie-putt, missede en god likelihood på par-5 11. og hævede derefter putteren i sin venstre hånd, da hans 25-fods birdie-putt fra kanten på par-3 14. faldt til endnu en birdie.

Det største øjeblik var på par-5-åbningshullet, efter at han lavede flip. Fanget mellem køller og mærket lidt vind i ansigtet, slog han et snit med et 5-jern, der landede mod fronten af ​​greenen og rullede centimeter af koppen, før han satte sig 3 fod væk for, hvad der svarede til en tap-in eagle.

Han tabte til sidst et skud på den syvende, da hans nærmede sig rullede af den stejle afsats og efterlod en hård bane. Males han sluttede bedre finish fredag, da han bogeyede tre af sine sidste hearth huller.

“Jeg troede, jeg kunne løbe, hvor jeg kunne række ud og røre lederne,” sagde Woods, før han indrømmede, at han var for langt tilbage.

Rahm spiller på et andet niveau lige nu, et niveau som Woods er bekendt med. Spanieren er ikke endt blandt high 10 siden august, og han går efter sin femte sejr over sine seneste ni starter.

Woods sagde, at han var øm efter sin fjerde gang i træk – begyndende med pro-am onsdag, da han stoppede med at spille efter 16 huller – og han taler om genopretningen efter en runde og forberedelsen før den.

Den del er ikke sjov. Lørdag var. Og selvom kulden i morgenluften ikke har været stor, er de hurtige forhold på Riviera lige til højrebenet.

“Jeg har været ret endimensionel med hensyn til, hvordan man slår mine teeslag,” sagde han. “Jeg er lidt gået til mit lille slag, fordi jeg naked ikke har spillet nok, hvor jeg føler, at jeg kan slå forskellige slag … Den måde, golfbanen spiller på, så hurtigt som den er, et fladt snit kan nå meget langt her, så jeg har været i stand til at slå det slag. Så med de faste greens nyder jeg det i fulde drag til mit jernspil, og til sidst lavede jeg nogle putts.”

Søndag bliver hans første 72-hullers begivenhed siden Masters, og kun hans anden siden hans bilulykke, der skete ikke langt fra Riviera. Woods ser allerede frem til sin tilbagevenden til Augusta Nationwide, males han ønsker at vente til efter denne uge for at se, om der skal tilføjes turneringer inden da.