Ved New York Trend Week kan musik være lige så afgørende som tøj

Tæpperne er blevet rullet op, og stativerne med tøj er forsvundet, hvilket kun har efterladt et par vildfarne fjer og pailletter, da endnu en New York Trend Week slutter

NEW YORK — Tæpperne er blevet rullet op, og stativerne med tøj er forsvundet og efterlader kun et par vildfarne fjer og pailletter, males nogle gæster i New York Trend Week nynner muligvis stadig de melodier, de hørte på landingsbanerne i de kommende dage. .

Det er faktisk et mål for mange designere, når de vælger de dyrebare få sange, der spilles, mens modeller strutter på landingsbanen, iført deres nyeste linjer.

“Det er en hurtig movie, vi laver, når vi sætter et modeshow sammen,” sagde Michael Kors til The Related Press i et interview i denne uge ved sit efterårs-/vintershow. “Soundtracket er så vigtigt.”

Kors’ seneste kollektion indeholdt noget bohemeagtigt aptitude: miniskørter, retailer bælter og høje støvler, lavet af ruskind, og frynser med en moderne sensibilitet. Det var en ode til stærke kvinder, der påvirkede ham i hans tidlige liv, som Tina Turner, Jane Fonda og Gloria Steinem, der unhappy på forreste række.

I et nik til dem skabte Kors’ workforce et helt kvindeligt soundtrack, meget af det spillet af et levende strygeorkester i midten af ​​landingsbanen.

“Du kommer til at høre Joan Baez, en lille Stevie Nicks og så Grace Slick,” sagde Kors og tilføjede, at hans hymne “altid” var Jefferson Airplanes “Any person to Love.” “Jeg tænker altid, hvad der rammer mig følelsesmæssigt i maven, males så finder jeg altid en anden måde at gøre det på. Jefferson Airplane udført orkestralt er bestemt et spin på tingene.”

Designer David Blond fra The Blonds model er enig i, at han og hans associate Phillipe Blond er inspireret af movie og musik og ser deres reveals som kunstværker.

“Alle vores soundtracks er filmiske i omfang, og de gør virkelig … understøtter showet. Og det ville ikke være det samme uden det, ikke kun det visuelle, males lyden er virkelig vigtig,” sagde David Blond.

For Wes Gordon, den kreative direktør for Carolina Herrera, var denne sæsons playliste personlig. Modeller gik på landingsbanen på The Plaza Resort til “Georgia on My Thoughts”, blandt andre sange.

“‘Georgia’ var et nik til min nyfødte datter. Hun hedder Georgia. Hun er alt for ung til at vide eller værdsætte det, males en dag vil jeg fortælle hende det,” sagde Gordon, mens hans øjne lyste op.

Der er mange elementer, der konkurrerer om opmærksomheden ved modeshows – tøj, hår og make-up, berømtheder og industrigæster på forreste række og ofte dramatiske spillesteder. Males musikken kan sætte en tone eller understrege et tema, designeren forsøger at formidle.

Mange af Herrera-designerne havde en feminin, romantisk essens.

“Jeg lavede et kærlighedstema, for i morgen er det Valentinsdag,” sagde Gordon mandag. “Åbningen var ‘Sig en lille bøn’. Vi lavede Rihanna selvfølgelig, fordi Rihanna er Rihanna! Og finalen var Whitney Houstons ‘I Wanna Dance with Any person’.”

Tory Burch er mangeårig fortaler for kvinders empowerment og valgte sin playliste til at inkludere ikoniske kvindestemmer.

“Jeg ville tænke på kvindelige vokalister og sangere … begyndende med Tammy Wynette,” sagde Burch efter hendes present. “Ideen om ‘Stand by Your Man’ og klart, du ved, jeg tror på kvinders empowerment, så det er lidt ironisk, selvom jeg synes, Tammy Wynette var en fantastisk, stærk kvinde.”

Modeller til hendes present gik også til opera og Eurythmics og sluttede med Carly Simons “You are So Useless”. Da han blev spurgt om hvorfor den sang, smilede Burch og – ligesom Simons modvilje mod fuldt ud at afsløre sangens inspiration – sagde Burch, at hun ønskede, at hendes valg om at bruge den skulle være “overladt til fortolkning.”

Mange designere var ivrige efter at diskutere deres musikvalg og så det som en del af deres budskab, når de udgav en ny kollektion.

“Mode og musik, der er en sløring, hvor man stopper og man begynder,” sagde Mark Badgley fra Badgley Mischka. “Der er mange designere, hvis soundtracks inspirerer hver eneste detalje på landingsbanen. Det har helt klart indflydelse på, hvad vi laver.”

James Mischka går i spidsen for valg af musik til deres reveals, og denne sæson var påvirket af rejser til Italien og en movie, de to kunne lide.

“Vi startede med en masse retro 60’er italiensk musik,” sagde Mischka. “Vi brugte lidt af musikken fra ‘The Menu’ … som er en af ​​vores yndlingsfilm, og musikken er fængslende og hypnotisk til at give en en slags hypnotisk følelse af hele showet.”

Ligesom at designe tøj, er musik subjektiv, så designere kan ikke altid glæde deres publikum med de sange, de vælger.

“Nogle mennesker er mere fordømmende over musikken, finish de er over for tøjet,” siger Badgley med et grin. “Vi er oppe imod det hele tiden.”

Modeugens tidsplan er typisk spækket med adskillige reveals hver dag, så musik er en måde at forblive mindeværdig på. Det er et af Gordons mål, når han scorede sine reveals.

“Mit håb er altid, at du går, og ved udgangen af ​​dagen, hader du mig så meget, fordi sangen sidder quick i dit hoved, og du kan ikke få den ud!” han sagde.

___

Related Press-journalisten John Carucci bidrog til denne rapport.